Ambasada u Turskoj: Evakuisana tri hotela u Bodrumu, srpski turisti bezbedni

Vesti 31. jul 202118:21 > 19:39 5 komentara
bodrum požar
Tanjug/IHA via AP

U Ambasadi Srbije u Turskoj za portal Nova.rs kažu da trenutno nema nikog ugruženog od srpskih turista u Bodrumu, kao i da su naši državljani u tom mestu ranije preventivno evakuisani, ali da je sve sanirano i da će oni biti vraćeni do večeri.

Kako su za Nova.rs naveli u Ambasadi Srbije srpski turisti su preventivno bili evakuisani jer se strahovalo da bi požar mogao da stigne bliže hotelu.

„Međutim, to je sanirano i tako da će svi do večeri biti vraćeni. Tri hotela su evkuisana“, rekli su nam u Ambasadi Srbije o dešavanjima u Bodrumu.

U Ambasadi su nam rekli da nemaju tačan broj srpskih turista u tom mestu, ali da su u kontaktu sa turskim ministarstvom.

„Građani se sami javljaju kada se nešto desi. Tako da nema za sada ugroženih ni naših turista, ni drugih“, poručili su nam iz Ambasade Srbije u Ankari.

Pojedini regionalni mediji preneli su da je požar buknuo u turskom letovalištu Bodrum iznad hotela u kome su smešteni turisti iz BiH i Srbije.

Inače, već nekoliko dana Turska se bori sa požarima, posebno na zapadu te zemlje.

Predstavnica agencije 1A Travel Zvezdana Macanović kaže za N1 da gosti hotela „Diamond of Bodrum“ nisu evakuisani jer nije bilo potrebe.

„Kontaktiramo goste i menadžment, kako bismo dobili sve informacije kakva je bezbednost u hotelu. Policija je bila zatvorila put ka celom tom delu poluostrva, rečeno nam je da nema potrebe za evakuacijom i ako bude potrebe evakuisaće goste. Mi smo organizovali smeštaj u slučaju da bude bila potrebna evakuacija, tako da smo se pobrinuli i za to. Gosti su u redu, to je poslednja informacija. Požar je bio malo dalje, krenuo je da se širi, ali nije bilo potrebe za evakuacijom“, rekla je ona.

Macanović ističe da je pre dva dana izbio požar u blizini hotela Lujo i Titanik, takođe u Bodrumu.

„Što se tiče naših gostiju, evakuisani su, prebačeni na bezbedno mesto, u drugi hotel, da ne provode noć bilo gde već na sigurnom. Požar je smiren već do uveče pa su gosti bili vraćeni u svoj smeštaj. Oba hotela su u redu, nisu zahvaćeni požarom, evakisani su i gosti hotela Forever, imamo dvoje gostiju tamo, bice vraćeni u svoje sobe“, kazala je Zvezdana Macanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare