Ambasada SAD u Prištini: Mora se formirati ZSO

Vesti 04. nov 202122:00 > 22:03 12 komentara
ARMEND NIMANI / AFP

Stav Sjedinjenih Država i dalje je da je od suštinskog značaja da Kosovo i Srbija ispoštuju svoje obaveze sprovođenjem svih prethodnih sporazuma, što uključuje i Zajednicu srpskih opština, saopšteno je iz američke ambasade u Prištini Kljanu Kosova.

Mi ne opisujemo kako taj, ili bilo koji drugi sporazum treba da se spovede, jer su tehnike implementacije u rukama dve strane, navodi se u saopštenju ambasade.

Povezane vesti

Kljan Kosova je zatražio stav ambasade SAD nakon što je premijer Kosova Aljbin Kurti rekao za BBC da neće dozvoliti sprovođenje sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da Beograd želi da Kosovo postane poput Bosne, ali da neće to dozvoliti bez obzira da li se nalazi na vlasti ili u opoziciji, kao što neće dozvoliti ni formiranje Zajednice srpskih opština.

On je u emisiji „Hard tok“ na britanskom BBC rekao da „Zajednica srpskih opština neće biti formirana“, da je to razlog zašto je pobedio na izborima, jer građani žele od njega da spreči, kako je rekao, „bosnizaciju Kosova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare