Ambasada SAD: Oklopna vozila primer sjajne saradnje vojski SAD i Srbije

Vesti 05. avg 202220:39 26 komentara
Ministarstvo odbrane

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu je saopštila da je obuka srpskih vojnih policajaca za upotrebu oklopnih vozila "berket G3" (Lenco BearCat G3) još jedan primer sjajne saradnje između vojski SAD i Srbije.

Ambasada je to saopštila na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Povezane vesti

Podsetimo, Vojska Srbije je u četvrtak saopštila da se u bataljonu vojne policije iz sastava Garde realizuje obuka profesionalnog sastava za upotrebu novih oklopnih vozila u naoružanju Vojske Srbije – „berket G3“ (Lenco BearCat G3).

Programom obučavanja obuhvaćena je doobuka vojnih policajaca za upravljanje ovim vozilom, kao i osposobljavanje za njegovu upotrebu u različitim taktičkim i zemljišnim uslovima.

Pripadnici jedinice se u ovom periodu obučavaju i za primenu taktičkih radnji odeljenja vojne policije, rukovanje specijalnim sistemima vozila i njihovo održavanje.

Oklopna vozila „berket“ odlikuje visoka prohodnost i balistička zaštita, mogućnost izvršenja blokade i bezbedan prilaz blokiranim objektima, pa imaju odličnu primenu i u urbanim i u ruralnim sredinama, a njihovim uvođenjem u upotrebu značajno su unapređene sposobnosti jedinica Vojske Srbije za realizaciju specifičnih vojnopolicijskih zadataka, navodi se u jučerašnjem saopštenju Ministarstva odbrane.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare