Ambasada Rusije: Povorka „Besmrtni puk“ u Beogradu za Dan pobede

Vesti 07. maj. 202217:4241 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Ministarstvo odbrane Rusije

Ambasada Rusije u Srbiji je najavila da će u ponedeljak, 9. maja, u okviru proslave Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, organizovati povorku "Besmrtni puk" kroz centar Beograda.

Manifestacija „Besmrtni puk“ prvi put je organizovana u Rusiji 2011. godine, kada je ulicama grada Tomska marširalo 5.000 ljudi noseći slike predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.

Okupljanje učesnika povorke u Beogradu, među kojima će biti i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, najavljeno je za 10 časova kod Spomenika Vuku Karadžiću. Odatle će povorka na Groblje oslobodilaca Beograda, gde će položiti vence na spomenik kraj Večne vatre i Spomenik Crvenoarmejcu.

Proslava Dana pobede nad fašizmom u organizaciji Ambasade Rusije završiće se u 13 časova polaganjem venaca pred Spomenik sovjetskim veteranima na Avali, pognulim pri udaru aviona u tu planinu 19. oktobra 1964. godine, dok su dolazili na proslavu dvadesetogodišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944, u kojem je učestvovala i Crvena armija.

Komentari

Vaš komentar