Aleksinac šokiran tragedijom: Velika tuga, bio mi je drug, nedavno je dobio dete

Vesti 01. apr 202219:58 > 20:13 13 komentara

U rudniku "Soko" kod Sokobanje jutros se dogodila nesreća u kojoj je poginulo osam rudara. Prema rečima ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, uzrok smrti radnika je trovanje metanom. U nesreći je poginulo šest rudara iz obližnjeg Aleksinca, jedan iz Vranja i jedan iz Sokobanje. Građani Aleksinca, s kojima je razgovarala ekipa N1, kažu da je reč o velikoj tragediji, kao i da su poznavali neke od žrtava.

„Poznavao sam jednog, bio mi je drug (…) Bojana, to mi je bio drug, igrali smo zajedno fudbal i stvarno žalost velika“, rekao nam je jedan mladi Aleksičičanin.

POVEZANE VESTI:

Na pitanje da li je njegov drug poginuo u nesreći, odgovorio je potvrdno. „Bio je jedan od stradalih, i ne znam šta da kažem. Stvarno velika žalost i tuga jedna velika. On je pre nekoliko dana dobio dete, i to je najveća žalost, i mnogo mi je žao“, kazao nam je on.

U Aleksincu se priča da su se rudari prethodnih dana žalili da se u rudniku oseća neprijatan miris, a sagovornik N1 kaže da je i on čuo za to.

„Upravo sam bio na šišanju i jedan od ovih je rekao da su se oni žalili već nedelju dana pre toga, da se nešto dešavalo dole, ali su morali da uđu dole da rade. To sam sad čuo upravo i ja, sad od jednog. Njegov brat je bio dole, pa je on baš sad došao na šišanje, i baš priča o tome da su oni već prijavili da je nešto bilo sumnjivo dole već nekoliko dana. Međutim, oni su valjda na silu priterani da idu dole“, preneo nam je on.

„Strašno, nema šta da se kaže“, bio je komentar jedne Aleksičanke na nesreću koja se dogodila jutros u rudniku „Soko“.

„U naš grad nema ništa lepo, pogotovo kad je ovaj rudnik u pitanju – ’83, ’89, sad ovo, jesenas one porodice iz našeg grada, ko da smo nešto ukleti“, dodala je ona.

U centru Aleksinca smo sreli još jednog mladog čoveka koji nam je rekao da je jedan od stradalih rudara njegov školski drug.

„Jedan je moj školski drug, ’85. (godište), ima tu još nekih, mladi momci, što imaju klince ovako baš male. On je ’85, Trivunac, ima ovaj dečko s rudnika ’88. Sve su to mladi momci. Strašno, užasno, neko bi konačno trebalo da odgovara za to. Bila je i tragedija ’89“, podsetio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare