Aleksić: Vučić poslao najgore na dijalog, to je njegova poruka Evropi

Vesti 09. jul. 202116:3615 komentara
Podeli:
Miroslav Aleksić
Izvor: N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je sastav delegacije SNS u dijalogu o izbornim uslovima, uz posredovanje EU, poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića Evropi, jer time pokazuje koliko uvažava predstavnike Evropskog parlamenta i koliko mu je stalo do poštovanja demokratskih načela i evropskih vrednosti.

“Vučić je poslao najgori skupštinski šljam, koji je sinonim za sve suprotno u odnosu na načela evropski uređenih zemalja”, rekao je Aleksić portalu Nova.rs.

Srpsku naprednu stranku u dijalogu predstavljaju poslanici Marijan Rističević, Sandra Božić i Vladimir Orlić, a Aleksić je rekao da takav izbor vlasti neće promeniti pristup Narodne stranke.

“Što se nas tiče, mi ćemo se izboriti protiv ovog režima i protiv tog društvenog taloga. Predstavnici EU bi trebalo da se zamisle s kim razgovaraju, koga su podržavali svih ovih godina i da li će to i dalje da rade, pošto im na pregovore dođe Rističević. To je veliko poniženje, nadam se da će predstavnici EU biti za nijansu svesniji s kim razgovaraju i o kome je reč“, kazao je Aleksić.

Ispred grupacije Udružena opozicija Srbije, koju predvodi Narodna stranka, u današnjem dijalogu u Palati Srbija učestvovali su predsednik i generalni sekretar Narodne stranke Vuk Jeremić i Stefan Jovanović, predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić, predsednica Pokreta Slobodna Srbija Lidija Martinović i Đorđe Vukadinović.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da bi nastavak dijaloga vlasti i opozicije mogao da se očekuje u drugoj polovini septembra i da bi do tada trebalo definisati teme.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, ocenjujući prvi deo sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije uz posredstvo evroparlamentaraca, rekao je da je protekao kao što je i predviđeno.

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da ne očekuje mnogo od sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, ali napominje da je izuzetno važno da je ovaj proces započet, kao i da je to možda poslednja šansa kako bi se nešto promenilo pred izbore naredne godine.

Komentari

Vaš komentar