Aleksić traži treću optužnicu, Koluvija se žali da mu se tope živci na mozgu

Vesti 03. mar. 202119:41 > 21:3228 komentara
Podeli:

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pred medije iznosi nove, kako kaže, dokaze za slučaj Jovanjica, zbog kojih sumnja da se marihuana nije gajila bez znanja države. Održano je i novo ročište za Jovanjicu, na kojem se Predrag Koluvija požalio da mu se tope živci na mozgu.

Optužnica Jovanjica 1 tereti Predraga Koluviju i njegove saradnike sa imanja za – uzgajanje marihuane. Optužnica Jovanjica 2, za koju se čeka da je Apelacioni sud potvrdi, tereti pripadnike MUP, BIA i VOA da su bili Koluvijin prsten zaštite u narko-biznisu.

Opozicioni političar Miroslav Aleksić kaže da bi bilo potrebno napisati i treću optužnicu, koja bi teretila vladajuće političare. Aleksić najavljuje da će tužilaštvu dostaviti papire sa carine koji pokazuju da je opremu za proizvodnju, kako pretpostavlja marihuane, Koluvija uvozio iz Nemačke, da bi je izvozio dalje za Severnu Makedoniju.

Povezano:

„Da li je ova oprema, koja je uvezena u Srbiju, ostala u Srbiji, a papirološki izvezena u Severnu Makedoniju? Samo se postavlja pitanje zašto to neko iz Nemačke ne bi izvezao direktno u Makedoniju, nego sve to radi kroz Srbiju“, rekao je Aleksić.

Ako je ta oprema otišla u Severnu Makedoniju, ima li Koluvija i tamo laboratoriju marihuane, pita Aleksić i dodaje da bi se za slučaj Jovanjica moglo postaviti pitanje i uloge ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

„Špediciju opreme uradila firma Vlade Milovanovića – „Mega špedicija“ iz Sremske Mitrovice, koji je blizak ministru Nedimoviću, takođe i carinik, Branislav Cvetičanin, radi u Upravi za istrage Carina, i on sedi u Sremskoj Mitrovici takođe.  Osoba bliska Nedimoviću, zajedno igraju fudbal, organizuju svinjokolje“, tvrdi Aleksić.

Na mnoga pitanja nisu znali da odgovore ni prvi svedoci u slučaju Jovanjica 1. Naime, manjinski suvlasnik kompanije Jovanjica Aleksandar Anđić, gotovo se ničega nije sećao, kad god bi ga tužilac nešto pitao. Iscrpan u odgovorima bi bio, ako bi mu pitanja postavljali Koluvija i njegovi branioci.

Svedok Nebojša Đinović, vlasnik firme Superior koja je sarađivala sa Jovanjicom, kaže da su sadnice sa tog imanja dvanaest puta izvezene u Severnu Makedoniju, ali da mu je Koluvija ostao dužan, i da mu nikada ni dinar nije platio. Đinović je rekao i da je njegova firma sa Koluvijom stvarala nove sorte industrijske konoplje, ali da on lično ne zna razliku između marihuane i industrijske konoplje.

Branioci Koluvije zatražili su od sudije da se izvrši dodatna analiza i kompletan uvid u zdravstvenu dokumentaciju njihovog klijenta, jer sumnjaju da ima promene na mozgu.

Koluvija je rekao sudiji da mesecima ima tup bol u glavi, da na trenutke gubi vid i da sve slabije čuje, rekao je da je nedavno bio na pregledu i na magnetnoj rezonanci na VMA, gde je od doktorke čuo da mu se tope živci na mozgu zbog bakterije u srednjem uhu.

Komentari

Vaš komentar