Aleksić: REM ne radi svoj posao, prihvatio da bude saučesnik režima

Vesti 29. nov 202215:48 6 komentara
N1

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ne radi svoj posao i "svesno krši zakone", jer je prihvatilo da bude "saučesnik režima" koji preko televizija sa nacionalnom frekvencijom oblikuje javno mnjenje.

Aleksić je na sednici skupštinskog Odbora za finansije, na kojem se raspravljalo o Finansijskom planu REM-a za 2023. godinu, predstavnicima REM-a poručio da ne rade svoj posao, a kao primer naveo izostanak reakcije na spot koji je emitovala telvizija Pink , a posle kojeg je ubijen opozicioni lider Oliver Ivanović.

„Od vašeg neobavljanja posla zavise životi građana. Ivanović nije jedini koji je targetiran, o opozicionim liderima su snimani filmovi bez prava na odgovor i demanti“, rekao je Aleksić.

„Nacionalne frekvencije su nedavno dobili isti oni koji su kršili zakon i elaborat i koji emituju laži i promovišu tuče, nasilje, psovke i pretnje, a niko od njih nije sankcionisan. Šta ste preduzeli po tom pitanju, kako ste to rešili, ili je iznad zakona grljenje Željka Mitrovića i Milomira Marića sa predsednicom Saveta REM-a Oliverom Zekić? Od vas se traži da radite po zakonima, a ne da donosite odluke na osnovu nečijeg zagrljaja i prijateljstva“, upitao je Aleksić.

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je upitao i šta članovi Saveta rade kako bi zaradili svoje velike plate.

„Mi bi trebalo da damo saglasnost za finansijska sredstva i plan prihoda i rashoda nezavisnog regulatornog tela, a to je telo koje bi trebalo da bude nezavisno od vlasti i političkih pritisaka i u kojem su ljudi plaćeni za profesionalan rad u skladu sa stručnom i moralnom etikom i u skladu sa zakonom, a ja ne mogu da se složim da vi tako radite“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao nema slobodnog i demokratskog društva bez slobodnih medija i blagovremenog i istinitog informisanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare