Aleksić: Puna istina o Jovanjici izaći će na videlo, to im garantujem

Vesti 28. jul 202220:16 13 komentara
Miroslav Aleksić
N1

“Ni sve dijane, đukanovići, sarape, marići, vučićevići, milovanovići, krstići, kao ni ostale Vučićeve specijalne tabloidne jedinice, ne mogu da ospore da su veštačenja sadržaja THC-a u zaplenjenim biljkama pokazala da je na 'Jovanjici' uzgajana droga marihuana, a ne industrijska konoplja, da je Koluvija održavao sastanke i predavanja u prostorijama SNS, da ga je Vučić vodio po svetu u sklopu privrednih delegacija, da su na 'Jovanjici' česti gosti bile Vučićeve perjanice Aleksandar Vulin, Zoran Babić i visoki funkcioneri SNS”, kaže u intervjuu za novine “Nova” potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Povezane vesti

Upitan da li i dalje stoji iza navoda da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija telefonom zvao brata predsednika države, nakon što je novinarka Jelena Zorić rekla da Andreja Vučića nema u Jovanjici, on kaže da nije „ni policajac ni tužilac ni sudija da bi mogao da izvodi dokaze i sprovodi istragu, a to nije ni Jelena Zorić, koja je novinarka i ona ne može da izriče pravosudnu istinu“, prenosi Nova.rs.

„Kao narodni poslanik postavio sam pitanja o ovom slučaju na osnovu informacija koje sam dobijao. Što se tiče Andreja Vučića, u istrazi je utvrđeno da je Koluvija svesno blokirao svoj telefon ‘blekberi’ kako ne bi mogli da se utvrde razgovori i kontakti koje je obavio tim telefonom. Sigurno je i to da niko nije tražio veštačenje telefona Andreja Vučuća kako bi se utvrdilo da li je ostvario komunikaciju sa Koluvijom“, ukazuje Aleksić.

A na pitanje da li je za njega novost to što je Zorić spomenula i da je Bratislav Gašić bio u kontaktu sa Predragom Koluvijom i navela imena još nekoliko uticajnih bezbednjaka, on navodi da nije.

„Nije, jer sam, ako se sećate, još pre dve godine govorio o tome da je Koluvija jedan od sponzora BIA i da je čak učestvovao u opremanju nekih centara BIA. Podsećam i da su na osnovu optužnice „Jovanjica 2“ uhapšeni i optuženi pripadnici BIA, VOA i MUP. Kada se sve uzme u obzir, poruka je jasna – uzgajanje marihuane na ‘Jovanjici’ bilo je državni posao“, ističe Aleksić i dodaje da će „puna istina u ovom slučaju izaći na videlo pre ili kasnije, to im garantujem“.

Nećemo podržavati odluke vlasti

Upitan da li će podržavati odluke vlasti za koje budu smatrali da su dobre za građane, on poručuje da neće.

„Iiskustvo nam pokazuje da vlast u prethodnih deset godina ništa dobro nije radila za građane, nego samo za sebe i svoje lične interese, a podrškom bismo pružili legitimitet svemu što je rađeno pogrešno i na štetu građana i zbog čega su trpeli i država i narod“, poručio je Aleksić.

Ceo intervju pročitajte na sajtu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare