Aleksić: Podići i optužnicu „Jovanjica 3“ – za nalogodavce iz vrha države

Vesti 11. mar. 202107:4016 komentara
Podeli:
miroslav aleksić
Izvor: Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da bi morala da usledi i optužnica "Jovanjica 3", koja "treba da obuhvati političke nalogodavce i ljude koji su svojim uticajem iz vrha države koordinisali proizvodnju marihuane", kao i da je ovaj slučaj "Ahilova peta" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

POVEZANE VESTI

„Apsolutno je jasno da bez političke podrške iz vrha države taj projekat nije mogao da se desi“, rekao je Aleksić za novi broj nedeljnika Vreme.

Ovaj nedeljnik podseća da je u toku suđenje vlasniku gazdinstva Predragu Koluviji, kao „Jovanica 1“, dok na snagu treba da stupi „Jovanica 2“, na kojoj su neki pripadnici policije i službi bezbednosti.

Aleksić je istakao da „veruje da je ‘Jovanjica’ Ahilova peta ovog režima“.

„Zato je Aleksandar Vučić toliko nervozan jer nema odgovor na slučaj ‘Jovanjica’ i sada pokušava da na sve moguće načine opere tragove koji vode do vrha države i do njegovog brata“, naglasio je.

Prema njegovim rečima, to što Vladimir Đukanović zastupa optužene u ovom predmetu „dokaz je da ih zapravo zastupa cela Srpska napredna stranka (SNS), pogotovo ako vidite da njegove izjave vezane za ‘Jovanjicu’ i odbranu Kendije i ostalih policajaca SNS objavljuje na svom zvaničnom sajtu“.

Aleksić je naveo da je Đukanović postao ključna osoba u srpskom pravosuđu jer je „ekspresno“ dobio mesto predsednika skupštinskog Odbora za pravosuđe, a odmah nakon toga je automatski postao i član Državnog veća tužilaca i član Visokog saveta sudstva.

„Sa tih funkcija on ima uticaja na imenovanje sudija i tužilaca. To je ne samo sukob interesa, već pre svega pritisak na pravosudne organe, sudstvo i tužilaštvo, kroz te funkcije koje obavlja i kroz bliskost sa porodicom Vučić“, naglasio je Aleksić.

Komentari

Vaš komentar