Aleksić: Ostajemo u dijalogu sve dokle god postoji i promil šanse za dogovor

Vesti 17. sep 202116:43 13 komentara

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da Narodna stranka i druge stranke sa kojima sarađuje ostaje u međupartijskom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta, dokle god postoji "i jedan promil" da se postigne dogovor, ističući da je vlast rekla da je datum izbora 3. april.

Povezane vesti:

„Očekujemo da postignemo nekakav rezultat, da li će ga biti ne izgleda realno, ali dok postoji promil mogućnosti učestvovaćemo i sve što je do nas da postignemo konstruktivnost“, rekao je Aleksić i naglasio da je onda 3. oktobar rok da se postigne neki dogovor.

„Ne verujem da će se nešto epohalno danas dogoditi, a mi samo tražimo da vlast poštuje zakone“, rekao je Aleksić i ocenio da samo prisustvo parlamentaraca pokazuje u kakvoj su krizi institucije u Srbiji.

Aleksić je rekao da su neke opozicione stranke gajile prevelike očekivanja od ovog dijaloga, odgovarajući na pitanje kako će odluka Stranke slobode i pravde i drugih stranaka u toj grupaciji da napuste dijalog, uticati na njegov tok.

„Atmosfera deluje, ako se izuzmu predstavnici vlasti, korektna, oni se ponašaju kao i u Skupštini, pa je dobro bilo da se i sami evroparlamentarci uvere kako izgleda pokušaj komunikacije sa vlastima“, rekao je Aleksić.

Kaže da ne misli da su blizu dogovora, ali da bi trebalo iskoristiti svaku mogućnost.

Aleksić je ukazao da sve zavisi od vlasti koja je privatizovala institucije i državu, kao i od evroparlamentaraca, odnosno da li će imati kapaciteta na nateraju vlast da poštuje tekovine evropskih država i demokratija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare