Aleksić: Nova saznanja će nesumnjivo voditi do optužnice Jovanjica 3

Vesti 21. maj. 202116:504 komentara
Podeli:

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, govoreći o navodima koje je objavio BIRN da je u okviru slučaja „Jovanjica“ prilikom hapšenja policajca pronađeno pismo za Vučića, rekao je da je "siguran da će se kroz sudske postupke i svedočenja doći do novih saznanja koja će voditi do optužnice Jovanjica 3".

„Ja sam potpuno siguran da kako vreme bude prolazilo i kako se slučaj bude odvijao, da ćemo kroz svedočenja i sudske postupke za Jovanjicu 1 i Jovanjicu 2 doći do potpuno novih saznanja, a ovo je možda jedno od njih, koja će nesumnjivo voditi do optužnice Jovanjica 3 i u njoj će se morati naći i oni koji su politički nalogodavci i oni koji su u vrhu ove vlasti, bez čijeg znanja i odobrenja taj projekat ne bi mogao da bude sproveden u tom obimu“, rekao je Aleksić.

Povezane vesti

BIRN je objavio da je „prilikom hapšenja policajca Milana Kendije pronađen dokument naslovljen kao „Informativno obaveštenje“ upućen „Predsedniku Republike Srbije i Vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću““. BIRN je od Višeg suda u Beogradu tražio da im dostave pismo, kako bi videli da li ga je pisao Kendija i zašto se obratio baš predsedniku, ali je njihov zahtev odbijen.

Predsednik Aleksandar Vučić negirao je da zna bilo šta o navodima koje je objavio BIRN.

Komentari

Vaš komentar