Aleksić: Ćerka Slobodana Tešića ušla u MUP dok joj je otac bio na „crnoj listi“

Vesti 17. avg 202113:5512 komentara
Podeli:

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da priča u vezi sa "Jovanjicom" i trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem dokazuje opstrukciju političkih struktura države koje generišu kriminal i korupciju, umesto da ih suzbijaju i koje su razorile sve institucije.

Aleksić je rekao da je Danijela Tešić, ćerka Slobodana Tešića, 2012. godine „ušla“ u Ministarstvo spoljnih poslova u trenutku kada je njen otac bio na „crnoj listi“ Ujedinjenih nacija i da mu je dodeljen diplomatski pasoš.

Aleksić dodao i da je Tešić bio i na poternici Interpola i napomenuo da se „govori“ da ga je pre nešto više od mesec dana jedna zemlja Bliskog istoka ponovo stavila na međunarodnu poternicu.

On je rekao da to nije sprečilo vlast i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da Danijelu Tešić „prebace“ u Ministarstvo unutrašnjih poslova, „i to ni manje ni više“ nego u Upravu za međunarodnu operativnu policijsku saradnju odnosno „srpski Interpol“.

Aleksić je naglasio da je tako ćerka čoveka koji je bio na poternici Interpola i koji je na crnoj listi Sjedinjenih Država „prebačena u srpski Inetrpol“ da se bavi međunarodnom operativnom policijskom saradnjom.

On je napomenuo i da je načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević i označio ga kao „odličnog prijatelja“ Milana Kendije, jednog od uhapšenih u slučaju „Jovanjica“, pripadnika MUP, koji je bio „direktno optužen da je pomagao prvooptuženom Predragu Koluviji“.

Podsetivši da je Vulin „drugovao“ sa Koluvijom i obilazio „Jovanjicu“ gde se „ponosno slikao kako čupa rotkvice ili bere paradajz“, Aleksić je rekao da je taj čovek danas ministar unutrašnjih poslova i da je njegovim dolaskom na vlast „ćerka trgovca oružjem ušla u srpski Interpol koji treba da se bavi“ i Tešićem i Koluvijom.

„Oni koji se kunu da će se obračunati sa mafijom i kriminalom u Srbiji danas kontrolišu upravo one institucuije koje bi trebalo da razotkrivaju kriminal i korupciju“, zaključio je Aleksić.

Komentari

Vaš komentar