Aleksić: Ako zakon o policiji ne bude povučen, organizovaćemo masovne proteste

Vesti 24. dec 202212:12 22 komentara
N1/arhiva, ilustracija

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da će ta stranka pozvati građane na "velike i masovne proteste" ako Zakon o policiji ne bude povučen iz skupštinske procedure posle Nove godine.

„Zakon o policiji je tačka ključanja o kojoj Srbija ne sme ćutati. On se mora povući iz procedure, a ako se to ne dogodi, Srbija će se podići na noge i verujem da će građani zajedno sa poslanicima, mi u parlamentu, oni ispred, odbraniti pravo na slobodu i uređenu državu, a ne privatnu državu kao d.o.o. Aleksandra Vučića“, rekao je Aleksić u intervjuu listu Nova.

Pročitajte još

„Ovaj zakon će biti prelomna tačka – hoćemo li imati državu ili će je privatizovati Vučić i njegova klika. To nećemo dozvoliti“, dodao je Aleksić.

Aleksić je, povodom Vučićeve izjave da je otkriveno novo nalazište zlata i da lokaciju znaju on i još troje ljudi, rekao da je to „kukavičje jaje koje predsednik želi da proda građanima kako bi od Srbije napravio rudarsku koloniju“.

„On traga za načinom kako će da vrati ponovo u igru Rio Tinto i ostale koji žele da Srbiju pretvore u rudarsko okno“, naveo je Aleksić.

Aleksić je istakao da se u Kongu vade dijamanti i pozvao građane da razmisle koliko su od tih dijamanata bogati građani Kongoanci.

„Od rudarstva se bogate i profit uzimaju samo oni kojima se pruži mogućnost da eksploatišu prirodna bogatstva, kako drugih zemalja, tako i Srbije“, rekao je Aleksić.

Na pitanje o pozivu predsednika SSP Dragana Đilasa opoziciji da se izjasni da li želi izbore u Beogradu, Aleksić je odgovorio da ne razume odakle Đilasu pravo da druge poziva na neke izbore o kojima se dogovorio sa Vučićem.

„Naravno da je Narodna stranka spremna za izbore i želimo ih kad god na bilo kom nivou i što pre, ali to je interni dogovor Đilasa i Vučića. Ne znam da li će postojati uslovi da se oni održe, ali spremni smo i učestvovaćemo na njima. Trudimo se da ih bude što pre, jer svaki dan na vlasti SNS i Vučića stvara nesagledivo loše posledice po građane Srbije“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da, međutim, ne bi trebalo „oštriti ražanj dok je zec u šumi“ i da je prerano govoriti o izborima u Beogradu, gde postupak za smenjivanje gradonačelnika Aleksandra Šapića nije dao rezultate.

„Ne vidim razloge za održavanje tih izbora izuzev ako to nije dogovor Vučića i Đilasa. Ukoliko izbora bude, odlučićemo s kim ćemo na njih izaći“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Narodna stranka sigurno neće stupati ni u kakve predizborne i postizborne koalicije sa strankama vlasti, niti sa strankama za koje se sa sigurnošću može utvrditi da sarađuju sa partijama na vlasti.

„Za Narodnu stranku nema dileme – ne možemo sarađivati sa onima protiv kojih se borimo“, zaključio je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare