Aleksandra Godfroa prelazi na N1

Vesti 20. avg 202109:20 48 komentara
N1

Aleksandra Godfroa, novinarka sa višegodišnjim iskustvom izveštavanja iz Rusije, jedne od najvećih svetskih sila, pridružuje se timu N1 u septembru.

Aleksandra će se priključiti timu spoljno-političkih novinara, koji će publici dati bolji pogled na sliku zbivanja u svetu i njihovim potencijalnim efektima na događaje u Srbiji. U emisijama koje će se baviti analizom i kontekstom globalnih dešavanja izveštavaće o svim važnim događajima.

Aleksandra je bila dugogodišnja dopisnica iz Moskve. Kao novinarka i prezenterka nekadašnje TV B92 izveštavala je i snimala reportaže sa svih bitnih događaja u Rusiji, uključujući sve izbore od 2003. do danas. Izveštavala je o uličnim protestima, terorističkim napadima, međunarodnim skanadalima, oružanim sukobima u istočnoj Ukrajini i aneksiji Krima, kao i o ratu u Siriji, gde je snimala ekskluzivne reportaže.

Poslednjih godina izveštavala je i u živim uključenjima analizirala situaciju u Rusiji na globalnom nivou za međuarodnu medijsku kuću Al Jazeera English. U Srbiji je vodila vesti i bavila se društvenim, socijalnim i ekonomskim temama.

„Pored Danice Vučenić, koja će na N1 od septembra voditi novu dnevnu emisiju i analizirati aktuelne dnevno-političke događaje, Aleksandra će biti značajno pojačanje za nove projekte koje planiramo od jeseni na N1. U vremenima kada je javnost preplavljena dezinformacijama i propagandom, Danica i Aleksandra donose iskustvo i dodatni kredibilitet timu novinara koji već sedam godina čine tim najznačajnije informativne televizije u regionu“, kaže News direktor N1 Igor Božić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare