Vučić poručuje da je Srbija povezana sa EU, Mišel – vi ste partner i prijatelj

Vesti 19. maj. 202216:2624 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel obišli su Naučno-tehnološki park na Zvezdari u Beogradu. Vučić je izjavio da ništa oko tog parka ne bi moglo da se uradi bez podrške Evropske unije.

„Vidimo koliko smo prožeti vezama, zadacima i uspesima sa Evropskom unijom. Danas imamo 120 kompanija, a Naučno-tehnološki park u Nišu je čak i lepši nego ovaj u Beogradu“, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

On je rekao da će Srbija još više novca ulagati u projekte.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas u Beogradu da Srbija nije samo partner, već i prijatelj Evropske unije.

Pošto je sa najvišim srpskim zvaničnicima obišao Naučno-tehnološki park na Zvezdari, Mišel je novinarima rekao da ta ustanova pokazuje da Srbija i EU „imaju zajedničku budućnost“.

„Vi niste samo partner, vi ste prijatelj. Ja sam ovde ne samo da bih posetio srpske firme, već zato što ove srpske firme jesu deo naše zajedničke budućnosti. Želimo da iskoristimo izazove današnjice, digitalnu transformaciju i klimatske promene, kao prilike da podržimo dalji ekonomski razvoj“, kazao je Mišel.

Naveo je da je proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji „od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost“ dve strane.

Uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mišel je rekao da je „uveren da će danas preduzeti korake u pravom smeru“.

Komentari

Vaš komentar