Aktivistkinja: Obezbeđenje koje je unajmio Ziđin nam rasturilo kamp na Starici

Vesti 20. avg 202213:36 > 15:22 70 komentara

Aktivistkinja Irena Barbulović izjavila je za portal N1 da su pripadnici obezbeđenja koje je unajmila kompanija Ziđin rasturilo kamp aktivista na ovoj planini, kao i da ih je fizički udaljilo od mesta gde su proveli nekoliko meseci sprečavajući dalje radove na ovoj lokaciji.

Povezane vesti

„Ovog jutra su korpulentni, nabildovani članovi obezbeđenja uleteli u naš kamp na planini Starica, na Sedmom brdu, rasturili ga, a zatim fizički udaljili aktiviste sa tog mesta. Mi smo nakon toga sišli do policijske stanice u Majdanpeku, prijavili događaj, i sada idemo ponovo gore da prisustvujemo uviđaju koji treba da bude obavljen od strane službenika policije“, rekla je Barbulović za portal N1.

Prema rečima aktivista, članovi obezbeđenja koji su rasturili kamp nisu iz Majdanpeka, već pretpostavljaju da su došli „sa strane“.

Kako prenosi svedočenja ostalih aktivista, u kamp je upalo četiri ili pet pripadnika obezbeđenja, koji su aktivistima nakon incidenta, dozvolili da uzmu svoje lične stvari, a zatim su im naredili da se udalje sa tog mesta.

„Najbitnije je to što im je rečeno da se odmah pokupe i da idu kući, jer tu nemaju prava da budu. Nisu se predstavili, samo su rekli da ih je unajmio Ziđin kao obezbeđenje“, istakla je Barbulović.

Podsetimo, aktivisti okupljeni u protestu pod nazivom „Ne damo Staricu“ organizovali su  „odbranu“ od miniranja i uništavanja osmog grebena planinskog venca „Starica“ kod Majdanpeka. Oni su početkom juna napravili kamp odmah pored mesta gde, kako navode, Ziđin planira ponovo da izbuši rupe za miniranje, na parceli koja je, kako ističu, vlasništvo Republike Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare