Aktivisti platili kaznu zbog postavljanja bine na protestu za vodu u Zrenjaninu

Vesti 23. sep 202112:29 3 komentara
N1

Aktivisti Zrenjaninske akcije platili su danas kaznu od 5.000 dinara zbog postavljanja bine tokom protesta za vodu koji je održan u subotu, 18. septembra, ispred Hale sportova u Zrenjaninu, saopšteno je iz te organizacije.

Kako se navodi u prekršajnoj kazni, komunalni milicioner je tokom protesta primetio „da je bina postavljena na javnu gradsku površinu bez odobrenja nadležnog organa“, što je on utvrdio na licu mesta a kao dokaz za to naveo je fotografije postavljene bine, navodi Zrenjaninska akcija.

Povezane vesti

„Kao krunski dokaz za ovaj navodni prekršaj navodi se lično prisustvo komunalnog milicionera Zorana Grujića koji je izradio fotografije bine koja je bila postavljena ispred hale. Kazna je glasila na osobu koja je postavila binu, ali su aktivisti ZRAK-a platili mandatnu kaznu od 5.000 dinara“, ističe se u saopštenju.

Aktivisti ZRAK-a napominju da je skup ispred hale sportova uredno prijavljen, a da je komunalni milicajac Grujić obavestio vlasnika bine da je počinio navodni prekršaj odmah pošto je počela protestna šetnja i građani se udaljili od hale sportova.

„Kazna od 5.000 dinara danas je stigla čoveku na adresu, a mi smo odlučili da je odmah platimo kako mu ne bismo pravili dodatne neprijatnosti. Voleli bismo da su gradske službe tako ažurne i po pitanju drugih, mnogo većih problema u gradu, kao što je rešavanje problema vodosnabdevanja zbog čega i protestujemo. Sa jedne strane bi pohvalili brzinu komunalne službe i uvereni smo da će se sve gradske službe ugledati na njihovu ekspeditivnost, a posebno odeljenje koje nam je na zahtev o dobijanju dokumenata od javnog značaja, to jest, izveštaja svih stručnih komsija o Fabrici vode, tražilo dodatnih 40 dana roka, sto im, po zakonu i pripada. Nadamo se da ce se ugledati na komunalnu miliciju, koja je, kao i uvek do sada, samo radila svoj posao”, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare