Aktivisti najavili blokadu Gazele i Mostarske petlje u Beogradu

Vesti 26. nov 202122:58 > 23:50 198 komentara
N1

Inicijativa "Kreni promeni" najavila je da će u subotu od 14.00 blokirati beogradski most "Gazela", potvrdio je za agenciju Beta predstavnik inicijative Savo Manojlović. Pokret Ekološki ustanak istovremeno je najavio da će u subotu blokirati beogradski most Gazela.

Inicijativa „Kreni promeni“ saopštila je i da će građani blokirati Varadinsku dugu u Novom Sadu, a u Kragujevcu prelaz kod Balkana.

Savo Manojlović je kazao da se veći broj građana javio toj inicijativi sa željom da učestvuje u blokadi, koja je najavljena na protestu u sredu.

POVEZANE VESTI:

On je dodao da će građani u manjim sredinama takođe blokirati delove gradova u kojima žive, i da pozvao je ljude da se samoorganizuju.

Manojlović je na protestu u sredu najavio da će građani blokirati autoput, ukoliko budu usvojeni Zakon o referendumu i Zakon o eksproprijaciji.

Blokadu autoputa najavio je i pokret Ekološki ustanak koji je u saopštenju pozvao građane, organizacije i javne ličnosti na okupljanje ispred Palate pravdeu 13h, odakle će zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

„Pozivamo organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje lokalne blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije“, poručuju iz Ekološkog ustanka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare