Aktivisti Kreni-Promeni predali potpise Dolovac, traže istragu o Jagodini

Vesti 22. apr. 202113:448 komentara
Podeli:

Više od 10 hiljada potpisa koje su prikupili aktivisti pokreta Kreni-Promeni otišlo je na adresu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac.

Od nje traže da u skladu sa zakonom izda opšte obavezno uputvstvo u kojem nalaže postupajaćem javnom tužiocu da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica u Jagodini, kao i da se izvrši obezbeđivanje dokaza saslušavanjem svedoka i oštećenih.

Osim potpisa predali su i crni povez, kako kažu, ne zato što ona ne vidi šta se dešava, već da pravda bude slepa i jednako sudi svakome bez obzira na kojoj je funkciji.

„Prebacivanje Tužilaštvu za organizovani kriminal tražimo zbog toga što postoje razlozi, da kažemo, u ovaj slučaj se navodi da su umešani vrhovi republičke i lokalne vlasti i smatramo da je samim mtim vrlo upitno da li će lokalno tužilaštvo moći da reaguje i da vrši svoju funkciju samostalno“, rekao je Savo Manojlović.

„Mi naravno ne možempo znati da li su te optužbe istinite ili lažne, ali ako postoji i najmanja sumnja da one to jesu naša dužnost kao građana jeste da odreagujemo i da stanemo iza tih ljudi“, kaže Marina Pavlić.

Komentari

Vaš komentar