Akcija pošumljavanja SBB fondacije: U Boru posađeno 500 sadnica

Vesti 09. dec 202112:251 komentar
Podeli:
Izvor: Promo/SBB

Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije „Da šume bude više, da se lepše diše!“ stigla je u Bor, gde je juče posađeno 500 sadnica.

U akciji su pored SBB fondacije učestvovali predstavnici Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije, grad Bor, zaposleni u SBB kompaniji i brojni volonteri, navodi se u saopštenju.

„Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije stigla je i u moj grad, Bor. Srećni smo da danas ovu lepu sliku pošaljemo celoj Srbiji jer ukupno doniramo 13.000 sadnica na 16 lokacija, od severa do juga naše zemlje. Verujem da smo već sada motivisali mnoge pojedince i druge društveno-odgovorne kompanije. Ovo je poklon celoj Srbiji, jer u okviru naše akcije pošumljavanja radimo za budućnost generacija koje dolaze“, rekla je Milena Nikolić, menadžer SBB prodajnog mesta u Boru.

U akciji pošumljavanja u Boru posađeno je 500 stabala hrasta kitnjaka, belog i poljskog jasena, zahvaljujući gradu Boru koji se prijavio i pobedio na konkursu SBB fondacije „Da šume bude više, da se lepše diše!“.

Akcija pošumljavanja je započeta 20. novembra, a do sada je zasađeno 5.500 stabala.

Za 11. decembar je zakazana velika Akcija u Zrenjaninu.

SBB je deo United Grupe u okviru koje posluje i N1.

Komentari

Vaš komentar