Akademik Simović: Podrška Vladeti Jankoviću, on može da izleči Beograd

Vesti 30. jan 202208:23 62 komentara
Zoran Lončarević/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

Akademik Ljubomir Simović rekao je za dnevni list “Nova” da profesor BU u penziji Vladeta Janković ima njegovu podršku i da veruje da je sposoban da izleči Beograd od svega što su mu učinili Aleksandar Vučić i Goran Vesić.

Povezane vesti

Akademik Simović pozdravio je mogućnost da Janković bude kandidat dela opozicije na predstojećim izborima u prestonici.

“O njemu se najpre govorilo kao o predsedničkom kandidatu i ja mislim da bi on bio sjajan čovek za to mesto. Međutim, on ima svoje razloge i potpuno ga razumem. Isto tako, ubeđen sam sda on bio i odličan gradonačelnik i da bi nas izlečio od svega ovoga što su od Beograda napravili Goran Vesić, Aleksandar Vučić i to društvo, sa Beogradom na vodi, Trgom republike, Slavijom, izmeštanjem Glavne železničke stanice. Beograd je doveden do ivice katastrofe i ne liči na sebe”, napominje sagovornik Nove.

Zbog svega navedenog, Simović ističe da je prestonici potreban jedan čovek kvaliteta i sposobnosti Vladete Jankovića, napominjući da ne želi da komentariše kritike kako ga godine sprečavaju da obavlja važnu funkciju.

“Ne bih uopšte ulazio u to. On je i u tim godinama sposobniji od nekih koji su mnogo mlađi od njega”, podvlači akademik Simović i dodaje da je uveren da bi Janković, u slučaju da postane gradonačelnik Beograda, oformio dobar tim ljudi oko sebe.

“On bi sigurno napravio dobar tim. Vladeta je i pametan i obrazovan, a što je najvažnije – on je odgovoran čovek. Prognoze kako će to ići na izborima, čiji će on podršku da ima ili ne, to je druga priča koju ja nepratim. Svakako bih se vrlo radovao i osećao bih se bolje, sigurnije i sa više nade bih gledao u budućnost ovog grada ako bi na njegovom čelu bio Vladeta Janković”, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare