Agencija za sprečavanje korupcije: Dragan Jovanović je u sukobu interesa

Vesti 05. avg 202217:32 2 komentara
N1/arhiva

Poziv odbornika Skupštine opštine Topola Mirka Jevtića, od pre dva dana, da Dragan Jovanović, narodni poslanik i član Opštinskog veća Topole, postupi kao i premijerka Ana Brnabić i odstupi sa jedne od funkcija, dobio je epilog.

Šef odborničke grupe „Novi ljudi za bolju Topolu“ Mirko Jevtić tražio je i dobio (u roku od 48 sati) tumačenje Agencije za sprečavanje korupcije, u kome piše da je „istovremeno vršenje javnih funkcija narodnog poslanika i člana opštinskog veća, kao javnog funkcionera u izvršnoj vlasti, nespojivo i njihovim istovremenim vršenjem javni funkcioner postupa suprotno odredbi čl. 40. st. 1. Zakona u vezi sa čl. 39. st. 1. Zakona o narodnoj skupštini“.

Povezane vesti

„Uvidom u Registar javnih funkcionera, koji vodi Agencija i podacima sa internet stranice Narodne skupštine, utvrđeno je da Dragan Jovanović vrši javnu funkciju člana Opštinskog veća, da je imenovanom potvrđen mandat narodnog poslanika i na taj način postupa protivno odredbama čl. 40. st. 1. Zakona u vezi sa čl. 39. st. 1. Zakona o Narodnoj skupštini, pa je potrebno da prestane sa istovremenim vršenjem jedne od navedenih javnih funkcija i o tome obavesti Agenciju. U suprotnom, Agencija će po službenoj dužnosti protiv imenovanog pokrenuti postupak za utvrđivanje povrede odredaba Zakona“, navodi se u mišljenju Agencije za sprečavanje korupcije, koje je potpisao direktor agencije Dragan Sikimić.

Narodni poslanik i član Opštinskog veća Topole Dragan Jovanović je u sredu za N1 rekao da će tražiti mišljenje Agencije za suzbijanje korupcije i postupiti prema njemu.

Odbornik u Skupštini Topole Mirko Jevtić za N1 kaže da je zadovoljan odgovorom i ažurnošću Agencije.

„Jasno je svakome ko imalo poznaje podelu vlasti da je Dragan Jovanović automatski u sukobu interesa. Samo za njega je to bila glupost, kako je izjavio za N1. Agencija je potvrdila nespojivost funkcija narodnog poslanika i člana opštinskog veća i jasno je da on jedne funkcije mora da se odrekne. Pratićemo koliko će još dugo poslanik Jovanović kršiti Zakon“, rekao je za N1 odbornik Mirko Jevtić iz Topole.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare