Afera Prisluškivanje: Pitanja se roje, „najtraženiji“ ministar beži od novinara

Vesti 06. apr 202119:20 > 21:30 15 komentara

Više meseci je glavna tema u medijima, ali novinari nikako ne uspevaju da čuju šta ministar odbrane kaže o aferi "Prisluškivanje" i spekulacijama da je on taj koji radi protiv Vučića. Danas je Nebojša Stefanović imao više aktivnosti, ali prilike da mu se postave pitanja ponovo su prošle bez uspeha.

Dugo očekivani susret u jeku afere o prisluškivanju – Vučić i Stefanović. Gost iz Bahreina kasnio je na vojni aerodrom, pa su predsednik i ministar desetak minuta proveli sami na crvenom tepihu.

Novinari nisu mogli da čuju o čemu su, nekada najbliži saradnici, razgovarali. Da li je Vučić pitao Stefanovića: da li je dok je vodio MUP znao da deo policije prisluškuje telefonske razgovore bar 26 osoba koje su često komunicirale sa Vučićem i njegovom porodicom?

Povezane vesti

Da li je Stefanović pitao Vučića: misli li na njega kada najavljuje da će se javnost iznenaditi dokazima o prisluškivanju. I da li su pitali jedan drugog, kako će se njihov sukob, o kom se sve češće spekuliše, odraziti na predstojeće izbore i stranačke i državne.

Na aerodromu je Stefanović Vučića pratio u stopu, daleko od novinara. Potom su novinari pratili Stefanovića, dok je na Zemunskom keju polagao vence kod spomenika pilotima braniocima Beograda. Međutim, ministar nije želeo da razgovara sa novinarima.

N1: Ministre, ako može…

Stefanović: Danas ne, to ću možda tamo kada budemo kod Doma Vojske. Znači, ovde nećemo davati izjave.

N1: Ni na pitanje zašto je policija, kako kažu nadležni organi, prisluškivala predsednika i da li ste za to znali? Važno je pitanje, ministre.

Stefanović: I mnogo puta sam odgovorio na njega.

Mnogo je pitanja na koja Stefanović nikako nije odgovorio. Da li mu je, kako tvrdi bivši policijski funkcioner Goran Papić, upravo ministar naredio gde će i kada biti saslušavan najbliži saradnik Veljka Belivuka? Da li Stefanović, kako pišu tabloidi ima ikakve veze sa švercom duvana i malverzacijama na carinskim prelazima?

Ubrzo su se ministar i novinari ponovo sreli, na izložbi, u Domu Vojske. I ovaj put ministar je izbegao da odgovori.

Okružen jakim obezbeđenjem, iz galerije je, umesto hodnikom ka svečanoj sali, prošao iza panoa i otišao u podzemni deo vojnog objekta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare