Advokat Živković: Obustavu rada razmatraće i advokatske komore u Srbiji

Vesti 22. dec. 202114:563 komentara
Podeli:
Sudnica, sudija, suđenje, sud,
Izvor: Shutterstock

Predstavnik Advokatskog protestnog odbora Miroslav Živković izjavio je da će članovi Advokatske komore Beograd (AKB) od petka obustaviti rad, kao i da će obustava rada trajati dok se Nacrt izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku u celosti ne povuče iz javne rasprave.

Živković je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da će obustava rada advokata iz Beograda trajati do ispunjenja zahteva, među kojima je i zahtev za otklanjanje stava Vrhovnog kasacionog suda kojim je „iz korena promenjen stav koji je nalagao bankama da kao i svi učesnici u platnom prometu moraju da dokažu stvarnost troškova“.

POVEZANE VESTI

Zahtev AKB je i da se „poreske obaveze, naročito mladih advokata, vrate na nivo iz 2018. godine“.

Živković je naveo da će u petak biti održana i skupština Advokatske komore Šapca, kojoj pripadaju i advokati iz Loznice i Valjeva, na kojoj se očekuje donošenje odluke o obustavi rada na njihovoj teritoriji.

„Sledeće nedelje je skupština Advokatske komore Zaječara, a zatim očekujemo i skupštine advokatskih komora Niša i Kragujevca koje će nas podržati. Pojedinačno po komorama imaćemo obustavu rada na teritoriji Srbije“, rekao je Živković.

On je rekao da će do odluke o obustavi rada advokata na teritoriji cele Srbije doći preko svake komore pojedinačno, zato što takav stav nije usvojen na Advokatskoj komori Srbije.

Prema njegovim rečima, bilo je pritisaka i tokom održavanja Skupštine Advokatske komore Beograda, čiji advokati čine 50 odsto članstva Advokatske komore Srbije, da se odluka o obustavi rada ne izglasa, koji nisu uspeli zato što je tokom glasanja svako pojedinačno morao da se legitimiše.

Komentari

Vaš komentar