Advokat o izbacivanju stvari slikarke: Tvrdnje Krova nad glavom delimično tačne

Vesti 14. jul 202217:02 > 18:52 15 komentara

Danilo Jovanović iz organizacije "Krov nad glavom" rekao je da su prilikom izbacivanja iz stana u Cvijićevoj Dragane Milisavljević (82) bilo nezakonitih postupaka. Advokat izvršnog poverioca Branko Božinović za N1 kaže da su tvrdnje ZA Krov nad glavom samo delimično tačne.

Dragana je izbačena iz svog doma odmah nakon što su policija i izvršitelji u njega upali i pre nego što je popis stvari počeo. Zakon predviđa da imovina koja nije predmet izvršenja može da se preda poveriocu ili odnose samo ako nije pristuan niko ko bi mogao da je preuzme. Dragana je sve vreme bila prisutna, sa velikim brojem prijatelja i građana, umesto da Dragani predaju stvari izvršitelj je predao stvari Božiloviću“, rekao je Jovanović ranije danas.

Povezano:

Stvari Dragane Milisavljević zaista jesu u magacinu u Barajevu, rekao je Božinović i dodao da je on angažovao firmu koja se bavi preseljenjem stvari u izvršnom postupku.

Božinović navodi da njegov klijent „ima pravo pritežanja, jer je došao na legalan način u posed tih stvari, da bi naplatio svoja potraživanja“ prema Dragani Milisavljević.

Božinović kaže da su u toku razgovori sa advokatom Dragane Milisavljević kako da se situacija reši i Milisavljević „nešto plati i da joj se na miran način stvari vrate.“

Advokat tvdi da stvari Milisavljević jesu predmet izvršenja za troškove postupka iseljenja i da su troškovi njegovog klijenta u ovom postupku iseljenja negde između 300.000 i 350.000 dinara. Prema rečima Božinovića, suma je narasla jer je bilo četiri pokušaja iseljenja Dragane Milisavljević i četiri puta su angažovani su učesnici u postupku iseljenja.

Pravo pritežanja podrazmeva ne samo da se stvari zadrže dok se ne nadoknade troškovi, već i da se stvari prodaju da bi se naplatila potraživanja.

Sud je utvrdio da je čovek od koga je Dragana Milisavljević kupila stan lažirao kupoprodajni ugovor sa prvobitnom vlasnicom, čiji je naslednik, Sanel Gušić, 2009. godine tužio Draganu kako bi ostvario pravo na imovinu. Dragana Milisavljević kupila je stan koji se u papirima vodio kao uknjižen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare