Advokat NUNS-a o istupima protiv novinara UM na Pinku: To je posao za REM

Vesti 27. dec 202219:20 9 komentara

Situacija na Kosovu iskorišćena je i za nove napade na novinare Junajted medije, za koje je u specijalnim emisijama na Pinku ocenjeno da rade protiv interesa srpskog naroda i da slušaju instrukcije iz Prištine.

Ko je u nedelju uveče gledao Pink televiziju teško može da poveruje da je sada situacija na severu Kosova mirna i da nije izbio ozbiljniji sukob između Kosovske policije i Srba na barikadama. Emisija „Hit tvit“ prerasla je u specijalnu emisiju koja je obilovala neproverenim informacijama i napadima na medije koji nisu pod kontrolom vlasti.

Pročitajte još:

Komentarišući direktno uvlačenje novinara Junajted medije (United Media – UM) u političke sukobe na Kosovu, advokat Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Rade Đurić kaže da je reč o skretanju pažnje javnosti sa nekih drugih događaja.

„Stvara se jedna potpuna konfuzija, građani stiču jednu potpuno pogrešnu sliku i zbog toga vi sutra možete da imate ne samo ozbiljnije pretnje, već i teže fizičke napade. Ovo jeste posao za REM, oni treba da razmotre stepen i oblik onoga što je izrečeno, narativ koji je izrečen na ovaj način. I ovo jeste zadatak za njih. Bez obzira da li mi vršimo pritisak na njih – ali oni bi trebalo da rade svoj posao“, rekao je Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare