Advokat kompanije Durst: Tužićemo svakog ko pokuša da spreči gradnju u Bloku 37

Vesti 18. jun 202118:26 > 21:1886 komentara
Podeli:

Nebojša Perović, advokat kompanije Durst koja izvodi radove na izgradnji poslovnog objekta u Bloku 37 na Novom Beogradu kaže za N1 da će biti tužen svako ko pokuša da spreči izgradnju. "Ako gradnja ne bude dozvoljena, a ne postoji mogućnost, iznos štete je više desetina miliona evra, druga šteta je poruka koja se šalje ulagačima. Sve je jasno i transparentno i kada neko priča da ilegalno gradimo, a to je krivično delo, onda ćemo verovatno pokrenuti sudski postupak. Ako neko pokuša da nam nanese štetu, mi ćemo se zaštititi svim pravnim sredstvima. Preduzećemo sve radnje da zaštitimo ugled i poslovanje", rekao je on.

On dodaje da kompanija neće tužiti Grad, jer su upravo od Grada dobijene sve dozvole i da do obustave radova nije došlo samo na njihovu inicijativu, već je to bila i dobra volja Durst.

Povezane vesti:

„Radove nastavljamo, ali nemam tačno podatak kada, rekao bih da znam. Ja ne odlučujem o tome“, kazao je Perović.

Kaže da je do obustave došlo zbog životne situacije – protesta građana.

„Oni nisu bili upoznati pa su radovi privremeno obustavljeni. Ako postoji gradilište i ako protestuju ljudi, neće se na silu graditi. Mi ćemo pružiti podatke i infomacije. Nije naša krivica zato što neko na vreme nije vršio uvid i nije reagovao. Svi radovi koji su preduzeti su u skladu sa zakonom, građevinska i lokacijska dozvola su izdate, sve je u skladu sa zakonom, nijedan zarez i tačka nisu u suprotnosti. To nije parcela u smislu javne površine ili parka, to je privatno vlasništvo“, objašnjava advokat.

Perović ističe da se radi o investaciji od više desetina miliona evra i da je pre bagera urađeno mnogo od uklanjanja instalacija i pripremnih radova.

„To što su se građani iznenadili – to nije do nas. Evo Blok 33, građani vrše javni uvid, ovde je prošao javni uvid. Demokratska stranka je izdala saopštenje da je ilegalna gradnja, pričaju za privredno društvo koje postoji od 2002. godine, koje je iz Austrije da ilegalno radi. Kakav se signal šalje, u nesigurnost pravnog poretka, da su državna tela dala dozvolu i onda od tog tenutka politički činioci to pokušavaju da onemoguće. Za vreme obustave, mi smo probali kontkat sa stanarima, da im pokažemo kakva se zgrada gradi. Udaljenost zgrade iz koje stanari protestuju i zgrade koja se gradi je 29 metara“, rekao je Perović.

Povodom izjave zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da se radi o monstrum zgradi, Perović kaže da to nije lepo, ali da bi trebalo pitati njega zašto je to rekao.

Komentari

Vaš komentar