Advokat: Godinu dana od odluke suda da se ime Ribnikar vrati u „Politiku“

Vesti 08. jan. 202121:02 > 21:103 komentara
Podeli:
Izvor: Promo

Advokatska kancelarija Luke Jovanovića, pravnog zastupnika Davorina Ribnikara, saopštila je danas da se 10. januara navršava godinu dana kako je Prvi osnovni sud u Beogradu doneo rešenje kojim se Politika novine i magazini d.o.o, izdavač lista Politika, obavezuje da izvrši presudu kojom se u "glavu lista" vraća ime porodice osnivača lista.

U saopštenju se navodi da se izdavač lista Politika tom presudom obavezuje da izvrši presudu Višeg suda u Beogradu od 17. jula 2017. godine i vrati imena osnivača i direktora lista iz porodice Ribnikar u glavu lista Politika, kao i njen originalani izgled i prestane sa daljim kršenjem moralnih prava autora glave lista Politika.

Kao punomoćnik Davorina Darka Ribnikara u izvršnom postupku koji se vodi protiv PNM, želim da obavestim javnost da list i dalje ne izvršava ovu presudu, a koju je Apelacioni sud preinačio 4. septembra 2019. godine, iako je imala priliku da to učini dobrovoljno do 6. novembra 2019. godine, naveo je Jovanović.

Do danas su Politici, u toku izvršnog postupka pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara i doneta rešenja o njihovom izvršavanju u iznosu od 800.000 dinara, navodi se u saopštenju advokatske kancelarije.

Jovanović tvrdi i da je Politika podnela u potpunosti neosnovanu tužbu kojom traži za sebe izuzeće od obaveza određenih pravnosnažnim rešenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu, a da je „tužna simbolika“ što je prvo ročište u toj parnici zakazano za 25. janauar 2021. godine, na Dan Politike.

Komentari

Vaš komentar