Advokat osuđen na četiri i po godine zatvora zbog „pranja novca“ Darka Šarića

Vesti 08. feb 202115:03 > 19:16 8 komentara

Veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu osudilo je prvostepenom presudom advokata Andriju Krlovića na četiri godine i šest meseci zatvora, jer je za narko-bosa Darka Šarića "oprao" više od milion evra stečenih prodajom narkotika.

Pored toga Krloviću će biti oduzeta imovina stečena kriminalnim radnjama, a u kaznu mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Veće je odluku donelo jednoglasno, a kako se navodi u obrazloženju, Krlović je u periodu od 2008. do 2009. godine „prao“ Šarićev prljav novac tako što ga je investirao u kupovinu i zakup nekretnina i zemljišta, zatim u kupovinu preduzeća, ali i poljoprivrednih kultura i đubriva, kao i premeštanjem novca na različite račune bankarskim transakcijama, prikrivajući tako pravo poreklo novca, a sve to po nalogu Darka Šarića.

Krlović nije prisustvovao izricanju presude, a ima pravo na ulaganje žalbe u periodu od 30 dana.

POVEZANE VESTI

Tokom višegodišnjeg postupka Krlović negirao je izvršenje krivičnog dela.

Krloviću se prvo sudilo zajedno sa Šarićem i ostatkom njegove kriminalne grupe, ali je odlukom suda predmet razdvojen u julu prošle godine. Šariću i ostalima je 31. jula izrečena osuđujuća presuda, dok je Krloviću suđenje u međuvremenu nastavljeno.

Šarić je prvostepenom presudom iz jula prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina, jer su njegovi saradnici “oprali” više od 20 miliona evra, za koji se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dve do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.

U drugom postupku Šarić je zbog krijumčarenja kokaina prošle jeseni pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, pošto je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu u tom slučaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare