Viši sud: Aleksandar Jovičić je u pritvoru i nije pušten na slobodu

Vesti 29. jun. 202116:02 > 18:451 komentar
Podeli:
Hapšenje Aleksandar Jovičić, Gradska opština Palilula
Izvor: Nova.rs

Viši sud u Beogradu saopštio je da su neistiniti su navodi da je okrivljeni predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić pušten na slobodu.

Naime, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je prema okrivljenom Aleksandru Jovičiću doneo rešenje 04.06.2021.godine kojim je odredio pritvor u trajanju od 30 dana o čemu je javnost zvanično informisana putem saopštenja, navode iz Višeg suda.

Shodno navedenom, ističe se u saopštenju, okrivljeni se nalazi u pritvoru po odluci suda i nije pušten na slobodu.

Prethodno se advokat Zora Dobričanin Nikodinović oglasila povodom saznanja portala Nova.rs da je predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću ukinut pritvor, rekavši da je reč o neistinama. Ona ističe da je Jovičić i dalje u pritvoru.

Nova.rs je objavila neistinu da je Aleksandar Jovičić pušten iz pritvora na nanogicu. Jovičić je i dalje u pritvoru, a da li će i kada biti pušten iz pritvora i uz koju meru – videćemo. Ne razumem potrebu da se puštaju ovakve dezinformacije i vrši pritisak na organe gonjenja, a sve na štetu okrivljenog i uz kršenj njegovih procesnih i ljudskih prava“, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara, piše Nova.rs.

Sem Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Da podsetimo, kako je objavio isti portal, Jovičić je u ponedeljak podneo ostavku na mesto predsednika opštine Palilula.

Komentari

Vaš komentar