Adam Santovac ponovo u timu N1

Vesti 04. mar 202214:08 24 komentara
Adam Santovac
N1

Adam Santovac je ponovo u timu N1 na poziciji novinara i urednika dokumentarnog programa.

Santovac je dve godine boravio u Sjedinjenim Američkim Državama gde je kao Fulbrajt stipendista završio postdiplomske studije njuz i dokumentarnog programa na Njujork Univerzitetu (NYU).

„Vratio sam se zreliji i bogatiji ne samo za profesionalno, nego i za iskustvo života u Americi. Distanca mi je pomogla da sagledam Srbiju i njenu poziciju u širem kontekstu. United Media je u potpunosti podržala ovaj lični izazov, tako da je bilo logično da se vratim svojoj kući gde ću primenjivati najviše standarde profesionalnog, balansiranog novinarstva“, kaže Santovac.

Programski direktor N1 Igor Božić kaže da je povratak Adama Santovca značajna vest za redakciju N1, ali i novinarsku scenu u Srbiji.

„Adam je uz mentorstvo profesionalaca iz kompanija poput Netflixa, HBO i CBS, stekao znanje koje će primenjivati u svom, ali i radu s kolegama u našoj redakciji. Na taj način program N1 će biti još kvaliteniji i profesionalniji, posebnu u segmentu dokumentarnog programa koji je publika N1 već prepoznala. Radujem se novim zajedničkim projektima“, kaže Božić.

Adam Santovac je autor devet dokumentarnih filmova među kojima su „Mega diplomac“, „Doktori“, „Teret baruta“ i „Decenija nenormalizacije“.

Dobitnik je osam novinarskih nagrada među kojima su Nagrada EU za istraživačko novinarstvo, nagrada za istraživačko novinarstvo NUNS-a i specijalna nagrada UNS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare