Smenjen direktor Agencije za privatizaciju

Vesti 07. okt 201507:56 > 10:07
N1

Vlada Srbije smenila je Ljubomira Šubaru sa mesta direktora Agencije za privatizaciju, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku".

Kako se navodi, Vlada je „udaljila“ Šubaru sa dužnosti direktora „do okončanja postupka za utvrđivanje postojanja razloga za razrešenje direktora Agencije za privatizaciju“.

Šubara je na tome mestu od janura ove godine, a izabran je na javnom konkursu na period od pet godina.

Vlada je navela da će ovlašćenje direktora preuzeti predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju. Na tom mestu nalazi se Omer Redžović.

Nesuglasice sa ministrom Sertićem?

Ljubomir Šubara je rekao da ga o smeni još niko nije zvanično obavestio, ali da su mu u privatnom razgovoru rekli da je smenjen.

„Nisam dobio nikakav papir. Neki kažu da sam udaljen, neki da sam smenjen, a ja o tome još ne znam ništa. Ne znam šta se desilo, ne bih mogao da komentarišem bilo šta“, rekao je Šubara za Kurir.

Šubara je, prema pisanju medija, proteklih meseci imao velike nesuglasice sa ministrom privrede Željkom Sertićem.

Najveći kamen spoticanja njih dvojice bio je razmimoilaženje o tome na koji način će biti prodata preduzeća u restrukturiranju, naročito BIP, piše „Kurir“.

Pojedini mediji pisali su da Šubara i Sertić ne razgovaraju, kao i da je Šubari zabranjen ulazak u Ministarstvo privrede.

Međutim, njih dvojica se o tome nikada nisu javno oglašavali, ali je Sertić izjavio da je nezadovoljan radom Agencije za privatizaciju zbog neažurnog odnosa prema potencijalnim investitorima, dodaje beogradski list.