Novinar N1 nagrađen za film "Smeće za energiju"

Vesti 04. okt 201515:32 > 15:37
N1 info

Novinar Televizije N1 Adam Santovac osvojio je prvo mesto u kategoriji društveno odgovornih reportaža na Internacionalnom festivalu reportaže INTERFER u Apatinu, za dokumentarni film "Smeće za energiju".

Nagradu – statuu Zlatne Nike – Adamu je dodelio žiri u sastavu: Pero Zubac, pesnik, predsednik žirija, Dušan Đoković, direktor Akademije umetnosti iz Beograda, Nemanja Santrač, član gradskog veća Sombora za kulturu i Vanja Meandžija, producent RTL-a iz Zagreba.

Nagrade na INTERFER-u dodeljuju se u pet kategorija – TV reportaža, novinarska reportaža, radijska reportaža, foto reportaža i društveno odgovorna reportaža.

N1 info

Podsetimo, Adam Satnovac je nedavno nagrađen i za svoju emisiju „Jalovište neodgovornosti“ a za taj film je takođe dobio NUNS-ovu nagradu za istraživačku novinarstvo.

Direktor festivala 20. Interfer „Zlatna Nika“, Tamara Popov, rekla je da je na ovogodišnjem festivalu prijavljeno više od 300 reportaža, u pet kategorija iz naše zemlje, regiona i zemalja sveta.

Pored Srbije, u konkurenciji su bili radovi iz Makedonije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, kao i Slovačke, Francuske, Rusije, SAD, Australije, Kine, Indije i dr.

N1 info