Nikola Petrović: Tužiću ili sebe ili Lidiju Udovički

Vesti 30. sep. 201514:13 > 14:16
Podeli:
Izvor: N1

Generalni direktor "Elektromreža" Srbije Nikola Petrović najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv Lidije Udovički ukoliko ne saopšti o čemu je tačno razgovarala s njim kad joj je navodno tražio mito.

Petrović u saopštenju povodom transkripta razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički koji se pojavio u na sajtu Teleprompter, a za koje Pajtić tvrdi da su autentični, navodi da ukoliko je istina da su oni takav razgovor vodili i „ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u pomenutom transkriptu“, zahteva da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje je on navodno to tražio.

Ovo stoga, dodaje, kako bi mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe, u suprotnom će, kaže, podneti prijavu protiv gospođe Udovički za „krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela“.

„Bedni ljudi u svom bednom navodnom razgovoru mogli su da kažu i da sam nekog svojeručno ubio“, navodi Petrović koji predlaže da akteri izađu s kompletnim razgovorom u javnost i poručuje: „Spreman sam da sa njima ide na poligraf“.

Portal Teleprompter objavio je ranije transkript telefonskog razgovora izmedu Pajtića i Lidije Udovički o, kako se kaže, reketu koji je Vučićev kum i direktor EMS-a, Nikola Petrović, pokušao da naplati od američke firme „Continental Wind Partners“.

Lider DS Bojan Pajtić danas je na pres konferenciji u Novom Sadu potvrdio da je transkript njegovog telefonskog razgovora sa Lidijom Udovički koji je objavio Teleprompter autentičan i zapitao ko ga prisluškuje, ocenivši da država u kojoj se to događa „nije ni pravna, ni demokratska“.