Kome je Skupština više nedostajala – vlasti ili opoziciji?

Vesti 25. sep 201518:01 > 19:08
Podeli:
Izvor: N1

Prvi radni dan u skupštini, posle letnje pauze, protekao je u burnoj raspravi na početku, no naravno ne o zakonima koji su na dnevnom redu, već o tome kome je tokom leta više nedostajala skupština - opoziciji ili vlasti?

“Mi smo bili spremni da radimo ovde i da se kupamo, spavamo i jedemo, kao što je premijer tražio, međutim, njega nije bilo. Ali vas molim da mi date odgovor na pitanje zbog čega nismo radili juče?”, rekao je Janko Veselinović iz Pokreta za preokret.

Vladimir Pavićević iz Nove stranke upitao je zašto Narodna skupština nije radila dva meseca.

Poslanici vlasti odgovaraju da sednice Narodne skupštine nisu jedina njihova obaveza, te da su, kako tvrde, tokom celog leta vredno i naporno radili.

“Odbor za poljoprivredu je zasedao tri dana, parlamentarni odbor za energetiku čiji sam ja član je zasedao četiri dana, što je ukupno sedam radnih dana u ovoj godini i nismo se svi brčkali na Brionima, već smo predano smo radili”, kaže Marjan Rističević iz SNS-a.

Na dnevnom redu sednice je set finansijskih zakona: izmene i dopune Zakona o pdv, o administrativnim taksama i o hipoteci, ali su to sve kozmetičke promene, kako je rekao i sam ministar privrede Dušan Vujović. Kad su već kozmetičke, pita opozicija, zbog čega onda skupština vanredno zaseda u petak?

I zbog čega nije zasedala juče, kada je bio poslednji četvrtak u mesecu, dan kada poslanici postavljaju pitanja Vladi Srbije? Odgovor stiže od Zorana Babića iz Srpske napredne stranke koji kaže da Skupština nije radila jer je juče bio Kurban bajram.