Jablanović odbacio optužbe: Nemam nameru da podnosim ostavku

Vesti 23. sep 201513:09 > 13:11
Podeli:
Izvor: N1info

Lider Liste Srpska Aleksandar Jablanović rekao je da nema nameru da podnese ostavku na mesto predsednika te liste i odbacio optužbe za zloupotrebu finansijskih sredstava namenjenih za političke aktivnosti te organizacije.

Jablanović je, na konferenciji za novinare u Medija centru u Čaglavici kojoj je prisustvovalo šest poslanika Liste Srpska u kosovskom parlamentu, rekao da će i dalje nastaviti da radi u saradnji sa Vladom Srbije i koalicionim partnerima liderom DLK Isom Mustafom i DPK Hašijem Tačijem.

Odbacujući optužbe da je zloupotrebio sredstva iz budžeta Vlade Kosova namenjena Listi Srpska, on je dodao da su sve to neistine i da postoji tačna evidencija koliko je novca i za šta potrošeno, a koliko nije.

Jablanović je dodao da će nastaviti saradnju i sa međunarodnom zajednicom i da je, što se njega tiče, Lista Srpska jedinstvena. „Neki mali diktatori, kao što su oni u štrpcu i Gračanici ostaće mali“, rekao je on, jer im nije, kako je obrazložio, „dozvolio da rade šta žele sa Listom Srpska“.

Jablanovića je pred početak konferencije za novinare sačekala grupa od desetak srpskih mladića koji su nosili transparente „Lopove, izdao si nas“ i „Izdajice“ i uzvikivali „Lopove, lopove“.

Predstavnici Srpske liste uputili su u ponedeljak zajednički proglas u kojem su zahtevali neodložno povlačenje Jablanovića sa svih funkcija u okviru Liste, jer se, kako su naveli, „svojim delovanjem moralno i profesionalno diskvalifikovao, pa je njegovo angažovanje postalo pogubno po interese naroda“.

Proglas su potpisali sva tri predstavnika Srpske liste u kosovskoj vladi i devet od 10 gradonačelnika u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Oni su naveli da Jablanoviću posebno zameraju samovoljno i neusaglašeno delovanje prilikom pregovora o formiranju koalicione vlade sa predstavnicima albanskih stranaka, kao i netransparentno trošenje novca koji bi trebalo da bude namenjen političkoj borbi srpskog naroda za ostvarivanje osnovnih prava, a ne ličnom bogaćenju ma kog pojedinca.