Srbija spremna za uvođenje recipročnih mera prema Hrvatskoj

Vesti 22. sep 201512:17 > 12:20
Podeli:
Izvor: TANJUG/ Zoran Žestić

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je MUP spreman da realizuje sve odluke Vlade u smislu recipročnih mera prema Hrvatskoj, ukoliko se ne normalizuje protok robe i teretni saobraćaj.

“Pozivamo hrvatske vlasti da omoguće nesmetan protok robe i teretnog saobraćaja na najznačajnijoj tranzitnoj ruti, jer blokada graničnih prelaza nanosi ogromnu štetu po ekonomiju celog regiona, ali i Evrope”, naveo je Stefanović u saopštenju za javnost.

On je takođe odbacio optužbe da država svesno preusmerava izbeglice prema Hrvatskoj. “Srbija se ni na koji način ne meša u kretanje izbeglica, niti ograničava njihovu slobodu kretanja. Svima je jasno da se na rute kojima prolaze migranti ne može ni na koji način uticati, jer ljudi koji beže od rata u svojim zemljama na sve načine žele da se domognu Zapadne Evrope”.

Ukoliko EU do 14 sati ne odgovori na situaciju na granici Hrvatske i Srbije, Srbija će preduzeti kontramere zbog jednostranog zatvaranja granice sa Srbijom za srpske kamione, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.