Sudije u Kosovskoj Mitrovici obišle mesta zločina

Vesti 21. sep 201513:07 > 14:19
Podeli:
Izvor: TANJUG/Boki

Predstavnici sudskog veća, tužilaštva i odbrane optuženih Olivera Ivanovića i još četvorice Srba, danas su u Kosovskoj Mitrovici obišli lokacije na kojima su prema tvrdnjama svedoka obrane 3. februara 2000. godine ubijeni kosovski Albanaci.

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je da današnji izlazak na lice mesta može pomoći sudijama da dobiju sliku i vide kako ta mesta izgledaju.

„Na taj način će oni biti u stanju da između ostalog provere odbrane okrivljenih i da provere izjave svedoka, od kojih mi tvrdimo, da je većina lagala. Znači sudije će biti u stanju da vide da li se na primer sa određenog mesta gde svedok kaže da je stajao, vidi to mesto događaja ili ga nije moguće videti“, rekao je Vlajić.

Takođe, sudije će moći da utvrde da li je na određnom rastojanju moguće prepoznati određeno lice ili čuti šta on govori, dodao je Vlajić.

Ivanović izašao iz bolnice

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović napustio je danas mitrovičku bolnicu i započeo izdržavanje mere kućnog pritvora.

Ivanović je bolnicu napustio danas posle 14 sati u pratnji supruge i sina.

Lider SDP je smešten u bolnicu prošlog meseca nakon što je u pritvoru započeo višednevni štrajk glađu zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode.

Suđenje Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba biće nastavljeno 6. oktobra u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici saslušanjem svedoka odbrane, nakon što je iskaze dalo 55 svedoka tužilaštva.