Pajtić: Zamrznut minimalac – šamar i uvreda građanima

Vesti 15. sep 201514:38 > 16:27
Tanjug/Oksana Toskić

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je odluka Vlade Srbije da ne poveća minimalnu cenu rada, uz smanjenje plata i penzija, dodatni šamar i nova uvreda građanima, "od kojih se očekuje da ćute, trpe i veruju režimu koji ih ubeđuje da je ekonomija Srbija na najboljem novou u istoriji zemlje".

Vlada Srbije je juče odlučila da minimalna cena radnog sata u 2016. godini ostane 121 dinar. Za to su se zalagali i predstavnici poslodavaca u Socijalno-ekonomskom savetu, dok su reprezentativni sindikati predlagali da se cena radne stanice povećana 143,5 dinara. 

„Iako premijer (Aleksandar Vučić) svakoga dana potcenjuje građane ubeđujući ih da odlično žžive, da mu je neprijatno koliko nam dobro ide, i da su nam javne finansije kao apoteka, svaki našš građanin zna da je litar ulja u samoposlugama pre samo godinu dana košštao između 100 i 105 dinara, dok danas koššta između 135 i 145 dinara, a kilogram ššećera, koji je košštao 50 dinara, danas koššta 70 dinara. To je poskupljenje od preko 30, odnosno preko 40 odsto“, rekao je Pajtić. 

Pajtić je pozvao Vladu da odgovori „zbog čega ne povećava minimalnu cenu rada, zašto su smanjene plate i penzije dok cene rastu, ukoliko Aleksandar Vučić govori istinu kada građane ubeđuje da Srbiji ide odlično, ili da prizna da su i ove Vučićeve reči bašš kao i stalne najave boljeg žživota jošš jedna u nizu lažži kojima režžim zasipa građane svakog dana“.

SNS: Da DS vlada građani ne bi ni imali novca za šećer

Srpska napredna stranka je u odgovoru Bojanu Pajtiću ocenila da građani Srbije ne bi imali novca ni za ulje, ni za šećer, da Demokratska stranka vodi Srbiju.

SNS je zapitala predsednika DS-a „kada će vratiti sve narodne pare koje je oteo zajedno sa svojim stranačkim pulenima i tajkunima u kriminalno – političkim kombinacijama, i kada će već jednom sesti u tu fotelju premijera APV, jer su građani mogli da se uvere da ni danas nije bio na svom radnom mestu“.

„Pozivamo Bojana Pajtića da odmah podnese ostavku na mesto premijera Vojvodine i da ne troši više ni narodne pare, a ni vreme građana, jer narod zaslužuje odgovornu i domaćinsku vlast, a ne Demokratsku stranku koja je uništila i Vojvodinu i celu Srbiju“, piše u saopštenju SNS-a.