SNS ubedljivo vodi na izborima u Medveđi

Vesti 13. sep 201521:24 > 21:40
Tanjug/Dragan Stanković

Na danas održanim vanrednim lokalnim izborima u Medveđi, prema prvim preliminarnim rezultatima, koji su stigli u Opštinsku izbornu komisiju (OIK), ubedljivo vodi Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Predsednik OIK-a Zoran Radenović izjavio je Tanjugu da po prvim preliminarnim razultatima, SNS ubedljivo vodi.

„Očekuje se da se takav trend nastavi“, rekao je on, dodavši da pošto još uvek nisu poznati rezultati svih biračkih mesta, ne može da prejudicira procenat izlaznosti na lokalnim izborima.

SNS je već proglasio pobedu u Medveđi uz poruku visokog funkcionera te stranke Marka Đurića da to znači sveukupno oživljavanje i napredak ovoga kraja i da građani najviše poverenje za očuvanje državnih i nacionalnih interesa imaju u SNS.

„Večerašnja ubedljiva pobeda SNS u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije a činjenica da su građani dali poverenjena naprednjacima znači da u SNS imaju najviše poverenja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa“ rekao je Đurić.

Kako je dodao ovo je područje od strateškog značaja, a večerašnja pobeda znači da već od sutra kreće rad na oživljavanju ovoga kraja. „Ovu pobedu pretvorićemo u pobedu za ceo ovaj kraj“, poručio je Đurić.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista – tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji su mogli da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Prva na izbornom listiću je lista „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije“.

Zatim sledi lista „Demokratska partija – Nagib Arifi“ koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana „Za Gornju Jablanicu“ Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke – Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je četvrta, dok je kao peta proglašne lista „Demokratska stranka – Nebojša Trajković“.