KRIK: Rodoljub Radulović posetio MUP četiri puta

Vesti 10. sep 201511:16 > 11:22
Podeli:
Izvor: Krik.rs

Rodoljub Radulović, koji je označen kao blizak saradnik Darka Šarića, posetio je zgradu MUP-a četiri puta tokom 2008. i 2009. godine, u periodu kada se nalazio pod istragom zbog šverca kokaina, piše Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Dve posete su se dogodile nakon 15. oktobra 2009. godine kada je u operaciji „Balkanski ratnik“ zaplenjeno blizu dve tone kokaina u Urugvaju i počelo hapšenje članova narko-kartela širom sveta.

Pored Radulovića, prema podacima KRIK-a, sedište policije je tri puta posetio i Radovan Štrbac, advokat koji je optužen da je prao novac za narko-grupu.

Kako navodi KRIK, spisak poseta koji su dobili od MUP-a pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, pokazuje da su Radulović i Štrbac posetili zgradu MUP-a u Bulevaru Mihaila Pupina sedam puta.

Radulović je u ministarstvo policije ulazio 21. i 28. jula, a zatim 16. i 18. decembra 2009. godine, a svaki put ga je primila sekretarica načelnika Uprave za upravne poslove.

Štrbac je 11. novembra 2008. godine posetio zamenika direktora policije, a 22. decembra iste godine i 29. maja 2009. godine posetio je kabinet ministra policije.

Dačić je juče, na pitanja novinara, rekao da Štrpca ne poznaje i da advokat kod njega sigurno nije dolazio.

KRIK je u ponedeljak, 7. septembra, objavio snimke susreta Radulovića sa Ivicom Dačićem, tadašnjim ministrom unutrašnjih poslova, i vrhom MUP-a iz 2008. i 2009. godine.

Radulović, poznatiji u javnosti kao Mišša Banana ili Mišša Amerika, trenutno u bekstvu, označen je kao blizak saradnik Darka ŠŠarića, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog ššverca 5,7 tona kokaina, dok je u istom postupku Radulović osuđen na 12 godina i šest meseci zatvora.