Dosta je bilo: Snimak pokazuje da je vlast korumpirana

Vesti 08. sep 201514:40 > 14:45
Podeli:
Izvor: N1 info

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića ocenio je da snimci susreta jednog visoko rangiranog političara sa narko bosom ne diskredituju samo njega, nego pokazuju da je cela vlast korumpirana i u dosluhu sa kriminalom.

Pokret je naveo da su dokazi da je potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić u bliskim vezama sa kriminalcem, osuđenim na 11 godina zatvora za šverc kokaina, poznati javnosti već nekoliko godina, ali da to, ipak, nije sprečilo premijera Aleksandra Vučića da deli vlast sa njim.

„Isto kao što je afera ‘Kofer’ izgleda Dačiću bila preporuka da ga Boris Tadić postavi za ministra policije. Da li to ukazuje da su i Vučić i Dačić u istim vezama sa kriminalom, ili da kriminalci preko njih dvojice i njihovih drugara iz vlasti vuku glavne poluge u državi, ili da Vučić vlada tako što sličnim dokazima ucenjuje sve svoje partnere iz vlasti, ili da svima njima vladaju tajne službe u čijem su posedu ti i slični snimci?“, navodi se u saopštenju.

Pokret „Dosta je bilo“ dodaje da objavljivanje snimaka samo govori da se način rada tajnih službi nije promenio decenijama. 

„To što neki drugi snimci, na kojima su drugi političari, nisu objavljeni, ne znači da ne postoje. Objavljivanje novih snimaka samo govori da se način rada tajnih službi nije promenio decenijama unazad i da su ‘službe’ jedina konstanta našeg političkog života, sve ostalo su samo smenjivi, više ili manje ucenjeni, političari“, dodaje se u saopštenju.

Taj pokret je, takođe, ocenio da novi dokazi o bliskim vezama vrha vlasti sa kriminalcima i narko bosovima ne smeju biti ponovo iskorišćeni za unutrašnje političko pregrupisavanje i novu podelu plena, vlasti i moći, kao što se do sada uvek događalo. 

„Prva reakcija Aleksandra Vučića na vest da se pojavio novi snimak Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, bila je smešna i opasna konstatacija da se uvek dogodi neko ‘čudo’ kad on nije u Srbiji. Reakcija je smešna jer se Vučić krajnje nevešto pravi da je iznenađen, a opasna je jer pokazuje njegovu nameru da nastavi da razgrađuje pravosudni sistem i preuzima svu vlast isključivo u svoje ruke“, saopštio je pokret na čijem je čelu Saša Radulović.