Tadić: Afera "snimci" je sukob unutar sadašnje vlasti

Vesti 08. sep 201512:49 > 12:53
Podeli:
Izvor: N1info

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije imao saznanja s kim se 2008, u vreme kada je on bio predsednik Srbije, sastajao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, i ocenio da objavljivanje snimaka njegovih susreta sa saradnicima narko bosa Darka Šarića očigledno predstavlja sukob unutar aktuelne vlasti.

„Svaka služba bezbednosti snima one koji su sumnjivi, a u ovom slučaju to nije bio neki predstavnik vlade već Rodoljub Radulović (Miša Banana). Predstavnike vlade snimaju ako se oni susreću sa sumnjivim licima“, kazao je Tadić na konferenciji za novinare u sedištu SDS-a u Beogradu.

On je dodao da ne zna da li su nadležne službe obavestile Dačića da je Radulović pod njihovom prismotrom.

Naglasio je da nije znao sa kim se predstavnici vlade sreću, već da je naknadno, na Savetu za nacionalnu bezbednost, dobio plan delovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkotika i u tom kontestu bio informisan o postojanju raznih snimaka, ne samo tog snimka.

„Nemam pojma ko je sada pustio te snimke, ali je to očigledno sukob unutar vlasti. Ja u toj debati neću da učestvujem i ne pada mi na pamet da se kompromitujem i uđem umesto (lidera SPS i ministra inostranih poslova) Ivice Dačića u takvu vladu“, rekao je Tadić.

Upitan da li objavljivanje tih snimaka predstavlja početak izborne kampanje, on je kazao da takvu odluku može doneti samo premijer Aleksandar Vučić.

„Nikada u životu nisam razgovarao s Dačićem o tom snimku. Nešto najprljavije što sam čuo jeste da neko implicitno optužuje mrtve ljude (koordinatora službi bezbednosti Miodraga Rakića). To samo govori o karakteru ove vlade“, rekao je Tadić.

On je dodao da su u vezi s tim snimcima bile pokrenute sve istrage, kao i jedan krivični proces.

„Da li će taj proces voditi ka nekim aktuelnim članovima Vlade, to je pitanje za tužilaštvo i pravosudne organe, u čiji se rad nisam mešao ni dok sam bio u vlasti niti ću to ikada činiti“, rekao je predsednik SDS-a.

Konferenciju Borisa Tadića pratio je Đorđe Nasković: