Stojanović ubeđen da snimci nisu procureli iz službi

Vesti 08. sep 201512:34 > 12:37
N1info

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović nema saznanja kako su snimci sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem dospeli u javnost ali je čvrsto ubeđen da nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti.

Stojanović je podsetio da su bezbednosne službe te snimke prosledile nadležnom tužilaštvu, kao i da ih imaju i sud i policija.

On je rekao da je potrebno istražiti odakle su snimci dospeli u javnost, da li iz tužilaštva ili suda. „Sve dok oni koji rade u institucijama i sektoru bezbednosti ne budu krivično gonjeni za neodgovorno ponašanje i odavanje službene tajne, ovo će nam se ponavljati“, rekao je Stojanović.

Dodao je i da bi, da je na mestu nadležnih u tim institucijama, prekinuo sve aktivnosti dok se ne otkrije ko je, zašto i na koji način omogućio da snimci dospeju u javnost.

„Očekujem da će nadležni organi utvrditi i otkriti kako su snimci dospeli u javnosti i da će odgovarati onaj koji je to učinio“, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, KRIK, objavila je juče na svom sajtu snimke susreta Radulovića sa vrhom MUP-a, uključujući tadašnjeg ministra policije Dačića, 2008. i 2009. godine.

Kako navodi taj sajt, Radulović se od novembra 2008. do aprila 2009. godine devet puta sastao sa ljudima iz vrha MUP-a, a na snimcima se vide Dačić, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, šef kabineta Branko Lazarević i zamenik šefa kabineta Vanja Vukić.