Pokrajina nastavlja da pomaže izbeglicama u Kanjiži

Vesti 27. avg 201517:32 > 17:34
N1

Kanjiži i Subotici već je dostavljeno oko 30 tona humanitarne pomoći, a Pokrajina će nastaviti da im pomaže zbog brojnih migranata koji prolaze kroz Vojvodinu na putu ka EU, izjavio je Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

On je tokom obilaska Prihvatnog centra za migrante u Kanjiži precizirao da je ta pomoć upućena od jula ove godine i da se sastojala od hrane i higijenskih sredstava, saopštila je vojvođanska vlada.

Bugarski je razgovarao sa zamenikom komesara Komesarijata za migracije i izbeglice Ivanom Gerginovim o problemima i izazovima kao i mogućim načinima pomoći Pokrajinske vlade, ne samo prihvatnom centru, već i lokjalnoj samnoupravi Kanjiza

On je naglasio da Vojvodina i Srbija moraju da pomognu ljudima koji su se našli u tragičnoj situaciji kako bi ostvarili svoje elementarno ljudsko pravo i osnovne potrebe, navodi se u saopštenju.

„Mi u pokrajini želimo da sa republičkom Vladom što pre, a posebno pre zime nađemo način kako da koordiniramo čitavu ovu situaciju, a treba razmišljati o svim scenarijima „, rekao je Bugarski

Kroz Prihvatni centar za migrante u Kanjiži, koji je otvoren 12. avgusta 2015. do sada je prošlo više hiljada migranata, dodaje se u saopštenju.