Renoviran deo Specijalne bolnice u Sokobanjskoj

Vesti 27. avg 201512:59 > 14:05
N1 info

Ambasadorka Australije u Beogradu Džulija Fini otvorila je danas renovirane prostorije u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, za čiju su obnovu 28.000 evra obezbedile australijska ambasada i vinarija Radovanović.

„Divno je biti ovde i znati da smo uspeli da učinimo nešto što će poboljšati boravak dece u ovoj ustanovi i olakšati posao bolnice“, izjavila je Džulija Fini.

Ona je zahvalila ministru finansija Srbije Dušanu Vujoviću i njegovom timu na tome što su odobrili izuzimanje ove humanitarne donacije od plaćanja poreza na dodatu vrednost, čime su, prema njenim rečima, omogućili da se prikupljenim sredstvima ostvari najbolji rezultat.

Direktorka bolnice Mirjana Bošković kazala je da je novac za obnovu ustanove prikupljen na dobrotvornoj aukciji ambasadorskog vina početkom juna, održanoj pod pokroviteljstvom ambasadorke Australije u njenoj rezidenciji.

„U dogovoru sa ambasadorkom odlučili smo da zamenimo dotrajalu drvenu stolariju u bolnici, a to nam je bio veliki problem godinama unazad. Radovi su trajali oko dva meseca“, rekla je Bošković i navela da je zamenjena stolarija na odeljenju na prvom spratu i u par prostorija u prizemlju.

Prema njenim rečima, bolnica funkcioniše u dva objekta, a renoviran je stacionar u kojem su smeštena deca sa majkama, te da zato prioritet svim radovima i popravkama daju njima.

Opširnije u prilogu Maje Đurić: