Nova stranka protiv govora mržnje

Vesti 21. avg. 201519:42 > 19:43
Podeli:
Izvor: N1

Nova stranka oštro je osudila podmetanje požara u jednoj prodavnici i ispisivanje grafita mržnje na nekoliko objekata trgovačkog lanca "Idea" u Nišu i zahteva od nadležnih da pronađu vinovnike ovih događaja i primereno ih kazne, saopšteno je iz te stranke.

„Jezik mržnje vratio nas je nažalost u devedeste, kada je Srbija prolazila kroz najgori period u novijoj istoriji“, navodi se u saopštenju.

„Mržnja, ksenofobija, nacionalizam, šovinizam, pozivanje na linč onih koji nisu kao mi, vraćaju se na mala vrata, što unosi nesigurnost među građane, vraća sećanje na sve što smo tada prežveli. Pogotovu jer su tada na vlasti bili isti ljudi kao danas,“ ističe se u saopštenju.

Nova stranka smatra da nadležni organi moraju da obezbede sigurnost svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost, kao i svih privrednih subjekata, bez obzira na poreklo kapitala.

„Očekujemo da se oglasi i novoosnovani Savet za bezbednost grada Niša i preduzme odgovarajuće mere kako bi se građani Niša osećali sigurno“, navodi se u saopštenju.