Lažni čistači prodaju SIM kartice migrantima

Vesti 21. avg 201514:49 > 14:55
N1

Lažni radnici beogradskog "Zelenila" u parku kod hotela Bristol prodaju izbeglicama telefonske kartice po daleko višim cenama, saopšteno je iz tog preduzeća.

U saopštenju se navodi da se oni lažno predstavljaju kao zaposleni „Zelenila“ i dodaje se da oni zapravo nemaju nikakve veze s tim preduzećem.

„Reč je osobama koje se, obučene u zelene prsluke sa natpisom ‘Zelenilo Beograd’, migrantima predstavljaju kao zaposleni u tom preduzeću i tokom noćih sati im, po višestruko uvećanim cenama, prodaju telefonske kartice“, navodi se u saopštenju „Zelenila Beograd“.

Takođe, preduzeće apeluje na sugrađane da svaki takav slučaj prijave njima i nadležnim organima. 

„Zelenilo Beograd osuđuje svaki postupak onih koji radi svoje lične materijalne koristi pokušavaju da iskoriste težak položaj migranata“, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da se svi zaposleni u tom preduzeću trude da izbeglicama na svaki način olakšaju boravak u Beogradu. 

Kako se dodaje u saopštenju, „Zelenilo Beograd“ će pokrenuti postupak protiv svakoga ko se lažno predstavlja zloupotrebljavajući ime, poverenje i ugled tog preduzeća.