Vasin: Želje Zorane Mihajlović pogubne za Vojvođane

Vesti 18. avg 201512:59 > 14:23
N1

Predsednik vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin ocenio je da bi za građane Pokrajine, sa ekonomskog i socijanog aspekta bilo pogubno, ako bi se ispunile želje potpredsednice Srpske napredne stranke Zorane Mihajlović.

„To bi značilo manje plate, manji broj stranih investicija, veći broj nerazvijenih opština, pad proizvodnje, manji izvoz ili veći broj nezaposlenih“, naveo je Vasin u saopštenju Pokrajinskog odbora DS.

On smatra i da je zato potpuno očekivano što je izjava Mihajlović da su „pokrajinski izbori potrebni da bi se u Vojvodini živelo isto kao u ostatku Srbije“ proglašena za hit dana, „jer toliko nepoznavanje situacije još nije viđeno u političkom životu Srbije“.

„Bilo bi dobro da Mihajlović obiđe Srbiju i uveri se kako se živi u pojedinim krajevima naše zemlje, umesto što situaciju procenjuje iz pune udobnosti svog ministarskog kabineta u Beogradu“, naveo je Vasin.

Prema njegovim rečima, bilo bi takođe dobro da se upozna za zvaničnim dokumentima „i uveri se da je Vojvodina po svim najznačajnijim ekonomskim pokazateljima najuspešniji region u Srbiji“.

On je u saopštenju naveo i da želi upravo suprotno od MIhajlovićeve – „da se svi krajevi Srbije po ekonomskim pokazateljima izjednače sa Vojvodinom, jer bi to bio pravi put ka privrednom i svakom drugom oporavku naše zemlje“.

SNS: Kažite koliko ste ponosni na svoj uspeh

Srpska napredna stranka upitala je predsednika DS Vojvodine Miroslava Vasina da li zna gde je predsednik Vlade AP Vojvodina Bojan Pajtić, i zašto ponovo nije na svom radnom mestu.

„Pozivamo Vasina da objasni građanima Vojvodine šta to Bojan Pajtić danas radi u njihovu korist u stranačkim prostorijama DS-a u Beogradu, i da odgovori kada Bojan Pajtić planira da prestane da se smeje u lice svim građanima Srbije“, rečeno je u saopštenju SNS.

Naprednjaci su takođe zamolili Pajtića, Vasina i DS stranku da kažu koliko su ponosni na svoj „uspeh“.

„Između ostalog na to kako su rekonstruisali Heterlend u Novom Bečeju i oteli pare od dece sa posebnim potrebama, kako su renovirali bolnicu za plućne bolesti u Beloj Crkvi, koliko su pacijenata izlečili u Kamenici 2, koliko je narodnih para potrošeno na renoviranje kabineta ministarke u ladovini Čemerlić Adžić u Novom Sadu…“

Zamolili su i za odgovore na pitanja koliko su zaposlili onih koji vole da pišu grafite „Smrt Pajtiću“ u Vodama Vojvodine i ostalim JP u Vojvodini, kako su uspeli da zaposle 130 članova DS-a u jednom danu u jednom javnom preduzeću…